Korte biografie Zyon Kollen

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april op dinsdag wekelijks een boekrecensie aan. Een van de recensenten is Zyon Kollen. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

Ik ben Zyon Kollen, 22 jaar en kom oorspronkelijk uit Enschede. Op mijn zevende heb ik schaken geleerd van mijn vader, waarna ik begonnen ben bij schaakvereniging Lonneker. Via diverse toernooien in de SBO (Schaakbond Overijssel) heb ik Bram Klapwijk leren kennen, een andere recensent die mij uitnodigde om dit mooie team te komen versterken.

(Foto Harry Gielen)

 

Op mijn achttiende ben ik in Groningen gaan studeren (Midden-Oostenstudies en Europese Talen en Culturen). Sindsdien ben ik lid bij JSV Sissa en speel daar nu in de meesterklasse. Tijdens het buitenlandverblijf van mijn studie heb ik ook nog een tijdje in Turku (Finland) gewoond en geschaakt. Vanaf dit jaar woon ik in Leiden, waar ik Chinees studeer, maar ik keer nog regelmatig terug naar het oosten om te schaken in Duitse competitie. Ons team promoveert volgend seizoen naar de tweede Bundesliga.

 

Naast schaken houd ik mij bezig met het maken en verzamelen van schaakspellen. Mijn andere passies zijn vreemde talen en klassieke muziek. Verder ben ik soms actief als wedstrijdleider en schaaktrainer. Ik probeert mijn schaken te verbeteren door zelfstudie en actief te spelen, maar behalve dat, houd ik de actuele schaakliteratuur nog steeds bij. Ik hoop dat mijn recensies jullie daarom zullen helpen bij de aanschaf van interessante schaakboeken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.