Korte biografie David van Kerkhof

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april op dinsdag wekelijks een boekrecensie aan. David is een van de recensenten. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

(Foto privécollectie)

Mijn naam is David van Kerkhof, geboren in Den Bosch en nu samenwonend in Rotterdam. Ik werk voor vier dagen in de week als strategisch adviseur op het gebied van informatiemanagement, beleid en innovatie. Ik speelde 20 jaar bij de Schaakvereniging HMC Den Bosch en sinds 2 jaar bij DSC Delft.

Mijn hobby’s zijn voetbal en wielrennen.

Naast adviseur ben ik ook schaakcoach (www.schaakcoaching.nl), waarbij ik schakers coach die schaken een betere plek in hun leven willen geven of hun plezier in het schaken willen terugvinden. Ook geef ik workshops over ‘mentale vaardigheden’: hoe kan je je bijvoorbeeld beter concentreren, omgaan met druk of haalbare doelen stellen?

Boeken die mij geïnspireerd hebben zijn Jonathan Rowson, 7 deadly chess sins + Chess for zebras en dat van Willy Hendriks – Move first think later.

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.