Problemen, problemen en… een goed team

Schiet ik de vierde ronde van de Leidse Chess Tour weg en doe ik de gebruikelijke mededelingen. Bijvoorbeeld dat er morgenavond, dinsdag,  een explicatie van John van der Wiel zal plaatsvinden in de analyseruimte (ca. 22.30 uur) met een opvallend scorende speler en/of speelster. John staat erbij en roept: ja of misschien iets later!? Sjonge.
S.v.p. de loterijbriefjes inleveren: wie wordt er nummer twaalf in de A-groep? Even een dagprijs uitdelen, oeps de speler zit nog niet achter het bord en dan schieten er ook nog twee live borden op tilt: voordat de partij eindigt al 1-0 of 0-1 in beeld op internet. Mensen gaan me dan mobiel bellen, maar die ligt op kantoor op trilstand, dus mis ik enkele telefoontjes. Problemen, problemen en… dat jullie niet denken dat ik verder niks aan het doen ben. Gelukkig heb ik dan een heel professioneel team om me heen dat direct in actie komt en aan oplossingen werkt. Waarvan akte.

Vierde ronde
Erg spannend allemaal. Bij de lijstaanvoerders Ten Hertog vs Ikonnikov werd een remise overeengekomen. Maar de partij tussen Nihal Sarin en Natalia Zhukova bleef lang spannend (zie foto hierboven van het eindspel). Zou Zhukova ook haar vierde partij gaan winnen? De barruimte stond vol met analysemensen. De één wist het nog beter dan de ander. Wel gezellig natuurlijk. Ook die partij werd een punt(en)deling, maar pas na lange strijd tot na middernacht. Het is erg warm, vertelde Natalia na afloop van de partij en ze dacht ergens de winst te hebben gemist. Echter ze speelden beiden na ca 25 zetten op de extra seconden na elke zet tot de controle werd gehaald.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.