6e ronde: Hugo at Duke?

Hoeveel koplopers gaan er naar het slotweekeinde, dacht ik voorafgaande aan de zesde ronde. De zesde en de zevende ronde zijn in feite bepalende wie er bovenin gaan eindigen en dan leuke geldprijzen ontvangen.
Op bijgaande foto van de start van de zesde ronde kon men nog naar elkaar lachen. Een sportieve zaak. Sarin vs Ten Hertog werd na een lange strijd remise. Daar waren Sandipan vs Ikonnikov al eerder in terecht gekomen.

Meerdere partijen in de top dreigden eveneens in remise te eindigen, maar uiteindelijk kwamen er toch nog een aantal spelers door een winstpartij boven drijven. Zo versloeg Thomas Beerdsen coming-man Jip Damen op overtuigende wijze en Shyaamnikhil zag zijn tegenstander, LSG’er Arthur Pijpers, in tijdnood op de bekende 40ste zet een verliezend foutje maken. De Russische trainer Valery Loginov komt zich naast Ikonnikov aan kop melden, omdat hij een pluspion wist te verzilveren tegen Natalia Zhukova. Hierdoor zit zij nu in een achtervolgend groepje. Nummer drie GM Dusan Popovic werd door Ilias van der Lende materieel opgebracht. De langste partij was die van Sharma Himanshu vs Twan Burg. Na bijna honderd zetten eindigde ook deze partij na een verbeten strijd in remise. Ikonnikov en Loginov aan de leiding, maar tot aan nummer 19 op de ranglijst zitten de spelers op een punt van elkaar. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.