8e ronde: Relax het is zomer

Relax het is zomer, daar moest ik aan denken toen ik vandaag vele bekende schaakgezichten op bezoek had. Het is overigens ook een slogan op een Jumbo boodschappentas. Maar het geeft wel het gevoel aan die ik bij mezelf wilde krijgen kijkend naar zo’n warme volle speelzaal. Tja, relaxen doe ik dan wel volgende maand in Frankrijk op vakantie. Dank jullie wel.

We hadden vandaag ook enige nationaal kampioenen in huis. Oude en nieuwe. De constatering van een bezoeker dat deze warme speelzaal juist ook wel weer een van de charmes is van Leiden Chess is wel leuk om tegen me te zeggen, maar wij als team en de spelers voelen dit toch enigszins genuanceerder. Sjonge, en de weersvoorspelling van volgende week is nog warmer. Dit toernooi eindigt op tijd, blijkt nu.

8e ronde
Nihal Sarin heeft het geprobeerd. Hij probeerde Slava Ikonnikov beentje te lichten, kwam daarin ver, maar moest tegen de in dit toernooi goed spelende Rus toch met een herhaling van zetten in remise berusten. Op bijgaande foto van Maaijveld – met nog maar eens de vlag van de hoofdsponsor in beeld – werden de handen geschud en dus later nogmaals. De analyse van beide spelers gaf me geen uitsluitsel.

Twee voormalige LCT winnaars op de live borden met wisselend succes. Titelverdediger Stefan Kuipers verloor zijn partij, maar hij werd dan ook door vele deelnemers op een loterijbriefje getipt als de lucky number 12: een geldprijsje als je de nr 12 in de eindstand goed geraden hebt. Werkt niet echt motiverend voor hem blijkt nu. De andere tweevoudig winnaar Roeland Pruijssers doet het in Leiden altijd goed. Hij komt ook nu weer boven drijven. Hij versloeg de Russische trainer Loginov. Chanda Sandipan was erg lang bezig om door winst naast de lijstaanvoerder te kunnen komen, echter gaf Twan Burg geen krimp (remise). Ik wil hier even een lans breken voor sympathieke Natalia Zhukova, de sterkste vrouw in dit toernooi. Ze vertoonde deze week een enorme vechtlust en ik hoop dat ze een mooi slotakkoord heeft. Dergelijke spelers(sters) willen we vaker in ons toernooi (man of vrouw, anders krijg ik klachten).

De epiloog laat een fraai slot zien met op het hoogste bord Ikonnikov vs Pruijssers met als inzet een nieuwe winnaar of een drievoudig winnaar. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.