Matige start van Nederlanders

De Nederlandse jeugdspelers zijn het EK begonnen met een totaalscore van 6 punten uit 14 partijen, wat minder is dan de verwachting van Professor Elo.

Dat was niet de enige tegenvaller van de dag, ook de organisatie stelt teleur, vooral hoe het met het eten is geregeld. Het is sowieso niet zo fijn om met de bus naar de lunch te moeten, daarnaast levert tweeduizend mensen die in korte tijd gaan eten lange rijen op (zie foto hieronder). Van alle spelers worden de badges gescand voordat ze mogen eten; ik begrijp waarom ze het doen, maar het pakt niet goed uit. Hopelijk verzinnen ze voor de rest van het toernooi iets beters.

Dan een overzichtje van de partijen van de Nederlanders:

Robby (U18) speelde een beetje planloos in het middenspel. De tegenstander zette zijn stukken goed neer en offerde een met succes een stuk: de witte aanval bleek niet te stuiten.

Max (U18) kreeg ook een aanval tegen zich, maar had een geweldige truc: 22…Td2!! Zie partij.

Wiggert (U18) offerde optimistisch een pion voor niet helemaal genoeg compensatie. Met een goed getimed c5 (b.v. op zet 20) had hij wel wat spel kunnen krijgen. Hij speelde 20…Th4 omdat hij 21.Dxc7 helemaal gemist had. Toen had hij echt geen compensatie meer.

Eelke (U16) had een mooie aanval opgezet, maar na iets te vroeg ruilen op g6 waardoor na fxg6 de zevende rij geopend werd voor de verdediging was het voordeel weg en verloor hij zelfs nog de partij.

Rembrandt (U16) kreeg een prettige stelling uit de opening. Een typisch stukoffer (b5-c4 vs b4, c3 en dan Pxb4) werd geweigerd, maar toen kreeg Rembrandt gewoon beslissend materiële voorsprong. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.