Voorzichtig herstel

De drie Nederlandse titelkandidaten hebben zich hersteld van het teleurstellende resultaat van gisteren. Robby, Machteld en Eline wisten vandaag keurig hun partij te winnen. Mede daardoor scoorde de 14 Nederlanders vandaag 8.5 punten en staan we (met de bye van Lauri, die liever had willen schaken) boven de vijftig procent.

Er kan echter wel omhoog gekeken worden. Zo verloor Eelke (vorig jaar nog heel dicht bij de Europese titel) alweer van een lager gerate tegenstander terwijl Wiggert eerst een heel mooie stelling verprutste en toen in een remise eindspel niet oplette en zelfs nog verloor.

Daarentegen zijn er ook twee Nederlanders met 100%: Max overspeelde zijn tegenstander in een klassieke Caro-Kann en ook Siem won een leuke partij. Vermeldenswaard is nog dat Arthur, de jongste Nederlandse jongen, heel blij was nadat hij zijn eerste partij ooit op een EK won. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.