Ronde 5: de wedstrijden

Doordat de spelers gisteravond een gezellige spelletjesavond hadden onder de bezielende leiding van Dimitri, volgen nu iets vertraagd de individuele resultaten:

Robby (U18) kreeg na een lange theoretische variant een stelling van toren en twee lopers tegen twee torens en loper met twee extra pionnen voor hem. De tegenstander had nauwelijks tegenspel, de vraag was of de witte stelling te breken was. Dat lukte Robby en hij pakte dus weer een punt.
Max (U18) kreeg zijn voorbereiding en kwam al snel in een erg goed eindspel terecht. Hij wist met nauwkeurig spel de partij over de streep te trekken.
Wiggert (U18) kwam stond ok na de opening, maar opende de c-lijn terwijl zijn tegenstander die ging veroveren. Die toren kwam op c7, een witte dame op f7 en toen was de stelling hopeloos voor hem.
Eelke (U16) won zijn derde partij op rij, doordat zijn tegenstander incorrect twee stukken voor toren en pion offerde.
Rembrandt (U16) werd verrast in de opening en kwam in de problemen. Zijn tegenstander kreeg vrijpionnen op d6 en a6. Een rommelpoging werkte niet en dus ging Rembrandt ten onder.
Anna (G16) kreeg voor het eerst een Siciliaanse Kan op het bord. Beide speelsters rokeerden lang en de witspeelster had duidelijk Anna’s aanval onderschat. Een mooie eerste volle punt voor Anna.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.