Ronde 7: We hebben wel goede Wifi

Letland is wat minder ontwikkeld dan Nederland, wat o.a. aan de huizen en wegen te zien is, vooral als je van de hoofdwegen afgaat. Niet dat er echt gaten in zitten, maar het is vaak duidelijk te zien dat het lang geleden is dat ze zijn geasfalteerd (en dan zijn ook best wat zandpaden). In de foto’s (genomen door een coach tijdens een fietstocht op de rustdag) twee voorbeelden (zie blog), de zandweg wordt dus ook door auto’s gebruikt.

Toch is Letland op het gebied van IT wel heel goed ontwikkeld. Dat is op subtiele manieren te merken. Fijn is dat de hotelkamer veel stopcontacten bevat: negen maar liefst (inclusief die van de minibar). Geen probleem dus om met verschillende mensen met laptop en accu op een kamer te zitten. Nog fijner: de wifi is zeer goed! Tijdens schaaktoernooien gebeurt het regelmatig dat b.v. ’s avonds wanneer iedereen online gaat de verbinding zeer traag. Zowel in de speellocatie als in het hotel is dat niet het geval, sterker nog, streams kijken is geen probleem. Daarom vergeven we het maar dat het eten wat eentonig is.

Voor foto’s kunt u weer op de pagina van Harry Gielen kijken; helaas wel voor de laatste keer wat betreft dit toernooi, hij vliegt weer terug naar Nederland.

De individuele resultaten vielen vandaag (opnieuw…) iets tegen:
Robby (U18) kreeg onverwacht Open Spaans op het bord tegen een Griek die al zijn partijen nog gewonnen had. Hij kwam iets beter te staan, maar op zet 32 had hij niet gezien dat zijn dame eeuwig achtervolgd kon worden en de partij eindigde in een zetherhaling.
Max (U18) leek in de opening even in de problemen te komen, rechtte zijn rug en wist er nog een Konings-Indisch-achtige stelling van te maken. De witte stelling was echter niet te kraken en dus werd er tot remise besloten.
Wiggert (U18) speelde een matige partij. Met een pion op f4 dacht hij dat Kh1 niet nodig was, waarna hij na exd4 niet Dxd4 kon doen vanwege gevaar op de diagonaal. Een paar zetten later overzag hij ook nog dat de tegenstander een stuk kon winnen. De tegenstander zag het helaas wel.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.