Ronde 8: Nederland-Turkije 2-2

Bij de indeling van de één-na-laatste ronde op dit kampioenschap viel al direct op, dat vier van onze veertien spelers een Turkse tegenstander zouden krijgen. Deze interland eindigde onbeslist…

De individuele resultaten:

Robby (U18) moest tegen een Turk die zowel de avond voor de partij als vroeg in de opening (Ruilvariant Slavisch) remise aanbood. Zwart kreeg een beetje spel, maar na een minder nauwkeurige voortzetting dreigde wit over te nemen en besloot Robby maar zijn winstpogingen te staken.

Max (U18) kreeg zijn voorbereiding op het bord en speelde een modelpartij met een schoonheidsfoutje.

Wiggert (U18) had een bye.

Eelke (U16) kreeg met zwart vanuit het Siciliaans een Breyer, manoeuvreerde beter dan zijn tegenstander, stond gewonnen, maar liet eeuwig schaak toe.
Rembrandt (U16) had een verrassing voorbereid in de Versnelde Draak. Dat pakte goed uit: na lang nadenken koos de veel hoger gerate tegenstander voor een onschuldige voortzetting. Snel daarna koos hij voor een ongevaarlijke afwikkeling waarop Rembrandt niet op de beste manier reageerde. Hij moest daarna nog een dubbel toreneindspel verdedigen waarin zijn vrijpion op d3 kwetsbaar was, maar deed dat goed en na de eerste tijdcontrole werd er remise gegeven.

Anna (G16) moest tegen een zeer solide spelende Oekrainse die tot dusver 7 remises had gemaakt. De voorbereiding kwam op het bord, maar helaas koos Anna het verkeerde plan door op activiteit te spelen, terwijl het juist beter was om rustig de stukken te verbeteren. Dat resulteerde in een toreneindspel met een pion minder, maar een goed getimed remise aanbod werd na enig nadenken geaccepteerd. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.