Mijn NK rapid in opgaven

Mijn scores bij het NK rapid degenereren: van 4 punten in 2015 naar 3 punten in 2016 naar 2 punten dit jaar. Desondanks speelde ik wel veel interessante partijen dit jaar. Uit die partijen een aantal stellingen die u de gelegenheid geven aan te tonen dat u het beter kan dan ik (of mijn tegenstander).

Reinderman – Van den Doel. Wat is de beste voortzetting voor zwart?

Reinderman – Van Foreest. Met allebei nog ongeveer een halve minuut nam ik hier remise door eeuwig schaak. Jan Timman suggereerde na afloop hier 36.Pf6; waarom wint dit niet? En waarom wint wit wel na 36.g5 hxg5 ?

Reinderman – Van Wely. Is 17.Dd4 goed?

Spoelman – Reinderman. Hoe staat het na 28…Lxe2 ?

Reinderman – Sokolov. Wat is beter, dames ruilen (18.Db2) of dames op het bord houden (18.Kb1)?

Timman – Reinderman. Paard of dame naar d4?

Er ging wat mis bij zwart, helemaal na 29…Te7? Wat is de schade?

Daarna ging er weer bij wit iets mis. Waar moet de koning heen, e2 of e1?

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.