Jan-Willem de Jong winnaar “Mat op ’t Wad”

IM Jan-Willem de Jong uit Delfgauw heeft het rapidtoernooi op Texel met overmacht gewonnen: hij scoorde 7 uit 7. Voor het Texelse toernooi was het erg leuk dat hij het samen met WGM Bianca de Jong–Muhren wilde opnemen tegen de Noord-Hollandse en Texelse topspelers. Bianca moest al in de eerste ronde remise toestaan tegen de Texelse speler Jon van Dorsten en had het ook in het vervolg van het toernooi zwaar.

De Noord-Hollandse topspelers Warner de Weerd (2e van links) en Marc Helder (3e van links) tegen Jan-Willem de Jong en Bianca de Jong-Muhren.

Jan-Willem maakte geen fouten al moest hij in enkele partijen diep gaan voor de overwinning. Verrassend tweede werd de 14 jarige Spaans-Nederlandse jeugdspeler Jouke Duller Llopis met 5,5 uit 7. Marc Helder uit Aartswoud werd samen met Hébert Perez Garcia en Sjoerd Kelder gedeeld derde. Beste Texelse speler was Jon van Dorsten met 4,5 uit 7. Het Texelse rapidtoernooi krijgt ook in 2020 een vervolg. Op 15 augustus 2020 staat de derde editie gepland. Streven is dan opnieuw om buiten te spelen. Dit keer lukte dat niet. Het weer was te wisselvallig. Aan de goede sfeer deed dat niets af. Veel spelers knoopten er zelfs een gezellig weekend Texel aan vast. Met 35 deelnemers was het toernooi goed bezet.

Uitslag (1e t/m 3e plaats):

  1. Jan-Willem de Jong 7
  2. Jouke Duller Llopis 5,5
  3. Marc Helder, Hébert Perez García, Sjoerd Kelder 5

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.