Tata Steel Chess On Tour in Eindhoven

Tata Steel Masters met PSV-directeur Toon Gerbrands voorafgaand aan de 5e speelronde in het Philips Stadion

Schaakgrootmeesters spelen in Philips Stadion PSV

Om 14.00 uur zijn de beste schakers van de wereld in het Philips Stadion van PSV in Eindhoven begonnen aan de vijfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament. De ronde werd geopend door PSV-speler Daniel Schwaab in aanwezigheid van directeur Toon Gerbrands, wethouder Sport Stijn Steenbakkers en Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland). Er zijn veel schaakliefhebbers speciaal voor dit Chess On Tour evenement naar Eindhoven gekomen, zelfs uit omringende landen. Anish Giri speelt vandaag tegen het Iraanse supertalent Alireza Firouzja (16). De andere Nederlander in de Tata Steel Masters, Jorden van Foreest, speelt tegen Fabiano Caruana (nummer twee van de wereld).

PSV-speler Daniel Schwaab die de openingszetten bekijkt van Wereldkampioen Carlsen tegen Dubov

Wereldkampioen Magnus Carlsen neemt het op tegen Daniil Dubov uit Rusland. In het PSV-stadion vindt vandaag ook een schaaktoernooi voor scholen plaats. Tevens wordt er een symposium gehouden over de maatschappelijke relevantie van schaken en de verbinding tussen fysieke sport en denksport.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.