Ronde 3: plusremise voor Giri

Goed en slecht nieuws voor de fans van Anish Giri vandaag. Het goede nieuws is dat hij tegen Maxime Vachier-Lagrave een goede stelling kreeg. Het slechte nieuws dat hij daar niets mee wist te doen. Daarmee is hij met 1 uit 3 matig gestart, maar op zich is nog alles mogelijk omdat Ding vandaag Caruana versloeg. Iedereen staat daarom nog binnen een punt van elkaar.

Gisteren uitte ik mijn bedenkingen over dat Giri over twee zetten een uur nadacht. Ook vandaag was het tempo waarin hij op een gegeven moment zetten voor mij onbegrijpelijk, al was dat op een andere manier.

Wit heeft een fijn plusje hier. Geen rommelige stelling waarin nog van alles kan gebeuren, maar een technisch eindspe dat in principe Giri moet liggen met genoeg tijd op de klok. Maar wat doet hij: hij doet a tempo een paar zetten en laat vervolgens de partij eindigen in remise door zetherhaling. Waarom? Misschien komt de verklaring nog (op het moment van schrijven was er nog geen postpartijinterview online verschenen zover ik kan nagaan), ik vermoed dat hij in de haast iets gemist had. Wel erg zonde om een kans op een punt zo weg te gooien. Enfin, hier de partijen van vandaag.

 

2 Reacties

  1. Avatar
    mpvank 19 maart 2020

    Tsja, de mannen van Chess24 hadden vooral al hun bedenkingen over de strijdlust van Giri. Daarnaast valt me wel op dat hij tot nu erg goed is voorbereid, maar dat hij vaak enkele zetten out-of-book al minder staat. Hij lijkt gewoon niet goed in vorm.

  2. Avatar
    Dee Dee 19 maart 2020

    ikzelf denk dat hij nog even op gang moet komen, het hele veld staat nog dicht bij elkaar dus wat meevallers en mooie partijen zullen voor een goeie flow zorgen, hoop ik……

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.