Coronagevallen bij Worldcup, Aronian trekt zich terug wegens ziekte

Helaas is de Worldcup niet besmettingsvrij verlopen. Twee Indonesische spelers zijn positief getest voor covid-19. Voor Mohamad Ervan betekende dit dat hij zijn match tegen Nodirbek Abdusattorov niet mocht spelen. Susanto Megaranto begon wel aan zijn partij tegen Fabiano Caruana. Tijdens de partij werd het positieve testresultaat bekend en daarmee ook het resultaat van de partij: een nul voor Megaranto. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij vandaag wel zal spelen. Caruana heeft zich ondertussen in zijn hotelkamer opgesloten en zal zich vandaag laten testen.

Aronian trok zich om een andere medische reden terug. Via Facebook liet hij vandaag weten dat hij wegens hoge koorts en tonsillitis (ontsteking van de keelamandelen) niet zal spelen. De Australiër Bobby Cheng plaatst zich zo als eerste voor de derde ronde.

Meer informatie: www.chess.com/news/view/2021-fide-world-cup-round-2-day-1-covid-megaranto-caruana-aronian

Update 15.09 uur: de twee Indonesische deelneemsters bij de vrouwen hebben zich ook teruggetrokken. Irene Sukandar (die vorig jaar nog in Amsterdam aan het Bataviatoernooi meedeed) meldt op Facebook dat zij en Medina Warda Aulia negatief getest zijn, maar ze wilden de veiligheid van de andere deelnemers niet riskeren.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.