Spassky’s – Groninger Combinatie 3: Een goed georganiseerde, gezellige chaos in Grijpskerk

De zon schijnt en als ik de deur uitstap stel ik monter vast dat alles vandaag tot nu toe op rolletjes is verlopen. OK, er haakte één persoon in de aanloop af, maar aangezien er tien man beschikbaar waren voor acht borden en één wedstrijdleiderschap was dat soepel op te lossen. Het loopt zéér gesmeerd.

Te gesmeerd. Korter dan anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd komt er toch nog een afzegging bij. Crisisberaad op de trappenomloop voor mijn huis. Het leidt ertoe dat een van de chauffeurs van dienst iemand van zijn werk gaat ophalen. Dit betrof vrijwillig overwerken op zaterdag, maar toch. Het bijbehorende app-bombardement met talloze meningen en gedachten om dit aan en bij te sturen bezorgt de teamleider niet bepaald de relaxte heenreis waar hij op hoopte.

Dries mag spelen, maar kiest ervoor wedstrijdleider te zijn. Wel is hij bezorgd dat zijn spelregelkennis te kort zal schieten, maar dat moet als valse bescheidenheid worden gekwalificeerd. Zelf weet ik bv. aantoonbaar minder dan hij. Beiden genoten wij nog nooit enige scholing op dit vlak en Dries schaakt ruim tien jaar jaar langer dan ik doe.

Lees verder…

2 Reacties

  1. Avatar
    Frits Fritschy 21 september 2021

    Ik krijg de melding dat ik geen recht heb concepten te bekijken…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.