Eerste overwinning van het seizoen is binnen!

De wedstrijd tussen Stukkenjagers 1 en Krimpen aan den IJssel 1 was een herhaling van de laatst gespeelde match voor de corona-pauze. Toen speelden we uit en namen we de punten mee naar Tilburg, maar de opstellingen waren sinds die wedstrijd wel iets veranderd.

 

Kijkje in de speelzaal van de Tilburgse bioscoop Cinecitta, het speellokaal van De Stukkenjagers. Op de voorgrond de twee IM’s van Krimpen a/d IJssel (links Rini Kuijf en rechts Frans Cuijpers).

De eerste uitslag kwam al een aantal weken voor de geplande datum, Nick Bijlsma kon niet aanwezig zijn op de zaterdag en speelde vooruit tegen Harold van Dijk, die lang op winst af leek te gaan. Nick zag in het loper eindspel een kans om het nog lastig te maken en wist een verloren stelling toch nog om te zetten tot een vol punt, wat er voor zorgde dat er op zaterdag met een 1-0 voorsprong begonnen. Om een indruk te geven van wat er op de clubavond gebeurde hierbij het verslag deze vooruitgespeelde partij:

stukkenjagers.nl/algemeen/we-staan-voor-en-gelijk/

 

César Becx sloot aan bord 4 al snel vrede met Rini Kuijf na dertien rustige zetjes inclusief dameruil. Om de toeschouwers dan toch wat amusement te bieden vind je bij de partijen hun eerdere duel uit 2005, toen Kuijf nog voor U-Boat Worx annex De Variant uitkwam. Van die remise kreeg de engine heel wat meer uitslag… (zie partij hieronder).

Na ongeveer 2,5 uur spelen won Erwin Kalle tegen Michiel Besseling. Na een Hollandse opening miste Michiel een combinatie, waarna er twee pionnen buit gemaakt werden. De overgebleven stelling bleek eenvoudig gewonnen te zijn.

 

Tommy Grooten was niet lang daarna klaar, die tegen Peter Glissenaar vlak na de opening een stuk leek te verliezen. Toch creëerde hij hierna goed spel en met wat handige zetten won hij materiaal terug, kwam in een gewonnen eindspel en pakte hiermee zijn eerste punt in Stukkenjagers 1!

Blik in de zaal vanaf de andere kant. Rechts op de voorgrond, de auteur van dit stukje, Erwin Kalle. In het midden (met groen shirt) Sam Baselmans en links (in PSV-tenue) Tommy Grooten.

Op bord 5 kreeg Luuk Baselmans het zwaar te verduren tegen Arie Werksma, die na de opening een loper op h6 offerde. Verdedigen tegen dit offer bleek praktisch onmogelijk, na iedere zet zaten er weer nieuwe dreigingen in de stelling en uiteindelijk gooide Luuk de handdoek in de ring.

Sjoerd van Roon had tegen Wiggert Pols een partij met wisselende kansen, beide spelers hebben gewonnen gestaan maar Wiggert trok aan het kortste eind en zo scoorde Sjoerd de 4,5-1,5.

Er moest dus nog 1 punt gehaald worden en dat leek te gaan gebeuren bij Sam Baselmans tegen Lucas Nguyen. Na een goede stelling opgebouwd te hebben sloeg de tijdnood toe. Helaas koos Sam voor de verkeerde voortzetting en moest hij net na de 40e zet genoegen nemen met een halfje.

Toch volgende de overwinning al snel hierna, Stefan Beukema won na een geslaagde opening van Diederik Casteleijn, die zich genoodzaakt voelde om een kwaliteit te offeren. Het was nog even duwen en trekken voor de overwinning binnen was, maar uiteindelijk viel de zwarte stelling uit elkaar.

Constantijn Beukema had een lastige pot tegen Arne Pols, maar nadat er veel stukken geruild werden leek er een remise stelling over te blijven. In dit toreneindspel liet Constantijn de koning van Arne binnen die vervolgens het volle punt pakte.

De laatste partij tussen Herman Grooten en Frans Cuijpers ging lang gelijk op waarbij beide spelers kansen kregen. In het eindspel werd het nog lang geprobeerd om te winnen, maar de remise marge bleek te groot en uiteindelijk werd de vrede getekend. De einduitslag werd hiermee 6,5-3,5, een mooi resultaat na de stroeve start in de eerste ronde!

 

Rating
Rating
Bijlsma, N. (Nick) 2262 Dijk van, H. (Harold) 2289 1 – 0
Roon van, S.W.M.Q. (Sjoerd) 2173 Pols, W. (Wiggert) 2181 1 – 0
Grooten, H.C.A. (Herman) 2258 Cuijpers, F.A. (Frans) 2405 ½ – ½
Becx, C. (César) 2090 Kuijf, M.N. (Rini) 2351 ½ – ½
Baselmans, L. (Luuk) 2309 Werksma, A. (Arie) 2209 0 – 1
Beukema, S.O.R. (Stefan) 2406 Casteleijn, D.J. (Diederick) 2045 1 – 0
Beukema, C.R.A. (Constantijn) 1945 Pols, A.A. (Arne) 2163 0 – 1
Grooten, T. (Tommy) 1847 Glissenaar, P. (Peter) 2027 1 – 0
Kalle, E.C.G. (Erwin) 2038 Besseling, M.T. (Michiel) 2111 1 – 0
Baselmans, S.W.A. (Sam) 2188 Nguyen, L.D.H. (Lucas) 1903 ½ – ½
Gemiddelde Rating: 2152 Gemiddelde Rating: 2168 6½-3½

(De foto’s zijn van Herman Grooten)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.