OKU 2022 gaat door! (27 – 29 mei)

WE GAAN WEER SCHAKEN! Het Open Kampioenschap van Utrecht kon in 2020 en in 2021 niet doorgaan door Corona. We zijn blij aan te kunnen kondigen dat het 47e OKU eraan komt! Dit keer met een nieuwe sponsor, op een nieuwe locatie en met een nieuwe formule.

Het 47e OKU zal van 27 tot en met 29 mei (het weekend na Hemelvaart) plaatsvinden. Ons toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Berenschot, het toonaangevende adviesbureau uit Utrecht. Berenschot heeft zich eerder ingezet voor het schaken (zie bijvoorbeeld dit verslag) en heeft zich nu verbonden aan het OKU.

We gaan spelen in het Life Gebouw te Utrecht in Papendorp. Dit beeldbepalende en duurzame kantoor (zie dit bericht) biedt volop ruimte om het 47e OKU tot een groot succes te maken. Bereiken en parkeren is geen enkel probleem, of je nu per auto, fiets of OV komt. Er wordt zowel in de centrale ruimte beneden als op de 7e verdieping van Berenschot gespeeld.

Zoals altijd spelen we zes ronden, maar die worden evenwichtiger over het weekend verdeeld. Concreet spelen we twee ronden op vrijdag, twee op zaterdag en twee op zondag, zodat de spelers (en wij!) wat meer nachtrust krijgen. Op vrijdag en zaterdag gaan de klokken om 10.00 aan, op zondag om 9.15. Zoals altijd is het mogelijk om maximaal 2 byes op te nemen en wordt er in drie groepen gespeeld.

De website www.paulkeres.nl/oku gaat eerdaags in de lucht. Het wordt dan mogelijk om in te schrijven. Binnenkort zullen we informatie geven over een aantal side-events die wij samen met Berenschot organiseren, waarmee we het schaken in en om Utrecht verder willen promoten. Mocht je nu al vragen hebben, stuur dan gerust een mail.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.