NK en Chess Festival Groningen van start

Het NK Schaken is begonnen in Groningen. Toernooidirecteur Govert Pellikaan opende het Chess Festival, dat tegelijkertijd met het NK gespeeld wordt. De eerste drie ronden worden gehouden in het Energy Academy Building op de Groningse Universiteitscampus.  Live-streamer Stefan Kuipers zit in de nabijgelegen Bernoulliborg, waar spelers die hun partij hebben beëindigd ook kunnen analyseren.

De live partijen van het NK alsmede de livestream van Stefan Kuipers zijn te volgen via de website schaken.nl, onder ‘LIVE’.

Het liveblog van Peter Boel is te vinden hier op de site van het Chess Festival Groningen. Daar kan je ook de livepartijen van de A-groep van het Chess Festival volgen en de livestream  met commentaar van Kuipers.

Het NK Vrouwen begint donderdag. De loting leverde het volgende resultaat op:

  1. Machteld van Foreest
  2. Robin Duson
  3. Anna-Maja Kazarian
  4. Eline Roebers
  5. Maaike Keetman
  6. Anne Haast

En daaruit kwam de volgende loting voort voor de eerste ronde, die morgen wordt gespeeld:

Van Foreest-Haast
Duson-Keetman
Kazarian-Roebers

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.