Finale NK: Erwin wint eerste barragepartij!

De eerste partij in de barrage om het kampioenschap van Nederland is na een meeslepend gevecht een prooi geworden voor Erwin l’Ami. Lang stond Robby beter in zo’n taaie Spaanse partij en Erwin kon niets anders doen dan stutten. Het wachten was op g2-g4 want dat was de enige manier voor wit om vorderingen te maken. Die kwam op de veertigste zet. De spelers misten rond zet 45 een paar keer de tactische mogelijkheid Lh4+. Erwin meende zijn problemen op te lossen met een pionoffer, maar dat was eigenlijk hartstikke fout. Robby strafte het echter niet af en toen stond hij slecht. Hij had nog een moeilijk te vinden uitvlucht naar remise, maar dat was teveel gevraagd. Zie de partij voor een vluchtige analyse. Op naar de tweede partij!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.