Een zevenschaaktoernooi

Paul Duchateau, die eerder al een voorstel deed voor Fischer Chess (een variant op Fischer Random), doet nu een voorstel om dit uit te breiden tot een toernooi met zeven verschillende varianten, een soort zevenkamp dus. Hieronder zijn idee. Hopelijk vindt het doorgang!

Een zevenschaaktoernooi
De vijfkamp, zevenkamp en tienkamp kennen we niet alleen uit de atletiek. Ook in sporten zoals turnen, schaatsen en baanwielrennen worden verschillende onderdelen samengevoegd tot één wedstrijd. 7 spelvormen op basis van de klassieke regels in een toernooi van 7 ronden: een heptatlon voor schakers.

7 vormen van schaken in 7 ronden Zwitsers of (dubbele) round-robin:

Ronde

  1. Klassieke opstelling – 2 x rapid (de totaalscore wordt geteld als 1 x winst/verlies of remise)
  2. Fischer Chess
  3. Chess Impro
  4. Chess Impro – All In
  5. Chess-9
  6. Chess Novem – All In
  7. Chess Novem

Lees verder in de PDF: Zevenschaaktoernooi

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.