Ronde 13: Puntendeling

Na het débacle van de dag ervoor, waarin Nepo zijn gewonnen stelling uit handen gaf en later nog verloor, werd ronde 13 wederom een Martinez-variant van het Spaans (Spaans met 6.d3). De partij werd remise, maar van twee kanten was de partij niet foutloos. Nepo speelde aan het begin op de centrale doorstoot d3-d4, maar de liquidaties pakten voor Zwart goed uit. 16…Pc4 stelde Wit voor een lastig dilemma, en toen Zwart later met 19…d5! kwam, stond Zwart iets beter. Ding overzag echter 24.Dd4!, waarna hij gedwongen een kwaliteit moest offeren. Hij hield een pion en genoeg activiteit over om de stelling niet te verliezen.

Al met al een enerverende partij die twee kanten op had kunnen gaan.

Tussenstand: 6½-6½

Vandaag is de laatste rustdag. Morgen de laatste reguliere partij, waarin Ding met de witte stukken aantreedt.

~ Michaël van Liempt

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.