Zondag 11 juni – Omnisimultaan in Utrecht

De KNSB bestaat 150 jaar. Schaakvereniging Paul Keres 55 jaar. We spelen 0,5 jaar in ons nieuw clublokaal Tribes Utrecht CS. Met al die vijven kunnen we maar één ding doen: de vijfde editie van de vijfkamp der vijfkampen organiseren: de PK Open Omnisimultaan! 

En dat op zondag 11 juni nabij Utrecht Centraal Station. Uiteraard zijn er 50 plekken voor dit hersenkrakende toernooi, schrijf je snel in! Of lees hieronder eerst wat een Omnisimultaan ook alweer is, en schrijf je dan snel in!

Omnisimultaan?

Bij een omnisimultaan speel je tegen 4 tegenstanders tegelijk. Met als bijzonderheid dat ook al je tegenstanders tegen 4 tegenstanders tegelijk spelen. Je speelt dus in feite een vijfkamp in één keer waarbij iedereen elkaar treft en iedereen door elkaar loopt van bord naar bord. Iedereen speelt zo dus simultaan. Je speelt dus 4 partijen tegelijk, 2 met wit, 2 met zwart. Er wordt met de klok gespeeld (30 minuten per partij). Doordat je meerdere partijen tegelijk speelt, zal normaal gesproken je tijd op meerdere borden lopen. Zodra je een zet hebt gedaan en de klok hebt ingedrukt, loop je naar je volgende partij waar je aan zet bent, waarbij je uiteraard zelf mag kiezen welke partij dat is. Je bent klaar zodra al je 4 partijen zijn voltooid. Bij de opstelling van de tafels en borden wordt rekening gehouden, dat iedere speler ongeveer even ver moet lopen. Je zult echter zelf de meest ideale “looplijnen” moeten ontdekken, want zetten moeten altijd worden uitgevoerd aan de juiste kant van het bord. Hoe dat er in de praktijk uitziet, kun je het beste zien op de volgende pagina met een beschrijving en filmpjes van de vorige editie.

Programma

10:15 Inloop & Inschrijving
10:45 Opening & Uitleg
11:00 Ronde 1
12:30 Ronde 2
14:00 Ronde 3
15:30 Ronde 4
16.30 Omni Opruimen & Borrelen
17:00 Prijsuitreiking

Lees meer en schrijf je in op de Omnipagina van Paul Keres!

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.