Die andere wereldkampioen, de presentatie

Tijdens de presentatie van ´Die andere wereldkampioen´ afgelopen maandag 7 augustus j.l. bij mijn schaakclub Erasmus, hoorde ik ineens uit het publiek :”Ach arme Anton (Rosmuller).”

Dat was  een gevolg van een terzijde bij de presentatie van de prachtige correspondentiepartijen die Gert Timmermans weg plaveiden naar het vijftiende wereldkampioenschap correspondentieschaak. Uitgerekend op 11.9.2001 gaf zijn laatste tegenstander op waardoor Gert niet meer achterhaald kon worden. De lezers van Schaaksite wil ik vooral attent maken op de partij tussen Ove Ekebjaerg met wit tegen Gert Timmerman met zwart. Een partij waarop topgrootmeesters trots kunnen zijn, lijkt me.

Alles is in het verslag van die avond te vinden Zomerschaak: Die andere wereldkampioen – Schaakvereniging Erasmus (sv-erasmus.nl) , inclusief de aanleiding voor de verzuchting: “Ach arme Anton (Rosmuller)”.

 

Wim Westerveld

1 Reactie

  1. Avatar
    Harukichess 15 augustus 2023

    Mooi artikel! Vooral de foto uit 1991 maakte veel bij mij los. Tegen 6 van hen heb ik in de 2e helft van de jaren 80 gespeeld, met anderen ging ik om als schaakkennis.

    Tegen Evgeni Skoblikov heb ik gespeeld en enige tijd een soort van amicaal contact gehad. Hij wordt mysterieus genoemd. Enigmatisch was hij zeker, ik heb mij altijd afgevraagd hoe het met hem verder is gegaan. Geheel toevallig kende ik vele jaren later uit anderen hoofde zijn dochter. In 10 jaar tijd heb ik haar 2x naar haar vader gevraagd maar beide keren heeft zij geen antwoord gegeven.

    Nu maak ik van de gelegenheid gebruik om te vragen of iemand van de bezoekers van deze mooie website iets kan vertellen over de verdere lotgevallen van Evgeny Skoblikov na de jaren tachtig.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.