Open NK Rapid 2024 met nu al 5 Grootmeesters en 5 IM’s

Benjamin Bok, Eline Roebers, Erik van den Doel

Het Open NK Rapid dat op 15 juni plaatsvindt in Helmond (Carolus Borromeus College) gaat van start met een mooie top in het deelnemersveld. Zo zullen Loek van Wely, Benjamin Bok en Erik van den Doel een gooi doen naar de Nederlandse titel. Dameskampioene Eline Roebers zal haar titel komen verdedigen en kijken of ze hoger kan eindigen dan plaats drie in het open.

De ervaring leert dat juist een Rapid toernooi een kans is voor de subtoppers om hoog te eindigen en de grootmeesters een pootje te lichten. Voor de overige spelers de ultieme kans om tegen een GM of IM de krachten te meten en daarbij kans te maken op een leuke ratingprijs.

Het Carolus Borromeus College is een ideale locatie voor een schaaktoernooi. Met een groot atrium, mogelijkheid om partijen daar te volgen, te analyseren en met een schaalbare toernooizaal is er veel mogelijk. Ook aan een hapje en drankje is gedacht en daar zal dit jaar een betere uitvoering aan worden geven. De organisatie is dit jaar ook wat veranderd met een nieuwe hoofdarbiter (Erik Ruben) en een grotere groep arbiters en indelers. (Nkschaken.nl/open/organisatie)

Op zondag 16 juni is er ook het NK Rapid voor de jeugd. Open voor iedereen met een KNSB of FIDE nummer. Mocht je die niet hebben, is die gemakkelijk aan te vragen (info toernooiwebsite: Nkschaken-rapid\jeugd)

We hopen jullie te zien op 15 en/of 16 juni.

Namens de organisatie van het NK Rapid 2024 (Robert Klomp)

(Copyright foto’s Ad Bruijns)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.