Gebruikershandleiding: Artikel plaatsen

Iedereen met een Schaaksite-account kan een artikel plaatsen. Zorg dat je daarvoor een account hebt en bent ingelogd.Het is op twee manieren mogelijk om een artikel te plaatsen: in de zwarte balk bovenaan de pagina klikt u op “Nieuw” of in de zijbalk op “Plaats een artikel”.

U komt dan op een pagina terecht om artikelen te publiceren. Dat ziet er zo uit:


Het plaatsen van een artikel gaat in een aantal stappen:

  1. Voer een titel in.
  2. Voer het artikel zelf in.
  3. Voeg een of meer categorieën/rubrieken toe.
  4. Wilt u het artikel onder een andere naam plaatsen, voer dan een alias in.
  5. Publiceer het artikel of bekijk eerst een voorvertoning en pas de publicatiedatum aan.

Hieronder worden stappen 3 t/m 5 uitgelegd. Het invoeren van het artikel zelf komt in een aparte handleiding terug.

 3) Voeg een of meer categorieën/rubrieken toe.
Op Schaaksite.nl kunnen artikelen gefilterd worden per rubriek. Een lijst van rubrieken vindt u in de rechterbalk op de homepage van Schaaksite. Daarom is het belangrijk om een of meer rubrieken aan te vinken.

Twee rubrieken hebben een speciale status: “Overig Schaaknieuws” en “Columns”. Artikelen in deze rubrieken verschijnen wel op de homepage, maar in de rechterbalk in plaats van linksboven. Die rechterbalk is hiernaast afgebeeld.

4) Wilt u het artikel onder een andere naam plaatsen, voer dan een alias in.
Standaard wordt een zogeheten schermnaam getoond als auteur van uw artikelen. Dat is in de meeste gevallen uw gebruikersnaam. Wilt u voor dit artikel gebruikmaken van een andere naam, bijvoorbeeld omdat u een artikel voor iemand anders plaatst, vul dan de nieuwe auteursnaam in. Dit veld kan dus gewoon leeg worden gelaten.
Wilt u weten wat uw schermnaam is of wilt u deze wijzigen? Klik dan op “Bewerk uw profiel” in de “Je bent ingelogd”-balk op de homepage.

5) Publiceer het artikel of bekijk eerst een voorvertoning en pas de publicatiedatum aan.
Wilt u het artikel publiceren? Klik dan op de blauwe knop “Publiceren”.
Bent u nog niet zo ver en wilt u op een later moment doorgaan met het bewerken van het artikel? Klik dan op “Opslaan als concept”. Het artikel wordt opgeslagen en u kunt er later weer aan verder werken. Elders wordt uitgelegd hoe u dit concept weer terug kunt vinden.
Ook heeft u de keuze om het artikel op een bepaalde dag/tijdstip te plaatsen. Klik daarvoor op “Bewerken” naast “Onmiddellijk publiceren”.
Wilt u weten hoe het artikel er uit zal zien? Klik dan op “Voorbeeld”.

Zodra u op “Publiceren” klikt wordt het artikel geplaatst. U blijft op de pagina waar u het artikel kunt bewerken, maar bovenaan de pagina komt een link te staan waarmee u het artikel kunt bekijken. Het artikel is dan ook terug te vinden op de homepage van schaaksite.nl