Gebruikershandleiding: Inloggen

Met de vorige versie van Schaaksite.nl was het eenvoudig om accounts aan te maken, op artikelen te reageren en artikelen te plaatsen. We hopen dat met de introductie van de nieuwe versie van Schaaksite het gebruikersgemak is gehandhaafd.

Alle oude accounts zijn overgezet naar de nieuwe versie, maar daarbij zijn de wachtwoorden helaas verloren gegaan.
Het is daarom belangrijk om eenmalig een nieuw wachtwoord aan te maken.

1) Inloggen

Linksboven de pagina staat “Login / Registreer”. Klik daarop om in te loggen, een wachtwoord te wijzigen of een nieuw account te registreren.


Hebt u al een account en in het geval van een oud Schaaksite-account: is er al een nieuw wachtwoord aangemaakt? Log dan in met uw gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord.
Moet u nog een nieuw wachtwoord aanmaken of bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op “Wachtwoord herstellen”.
Wilt u een nieuw account aanmaken? Klik dan op “Registreer”.

2) Wachtwoord aanmaken of herstellen

Het aanmaken van een nieuw wachtwoord gaat per e-mail – en wel het e-mail adres dat is gebruikt om uw Schaaksite-account aan te maken. Voer daarom dat e-mailadres of uw gebruikersnaam in. Er zal een e-mail worden gestuurd:

De e-mail wordt automatisch gegenereerd, ziet er zo uit en is veilig. Klik op de link in de e-mail om een nieuw wachtwoord te kiezen: u wordt weer naar Schaaksite.nl geleid.
.

Kies een nieuw wachtwoord en klik op “bewaar”. U kunt nu inloggen zoals beschreven bij Stap 1.

3) Nieuw account aanmaken

Maak een nieuw account aan om te kunnen inloggen.

Op de “Login / Registreer” pagina kiest u voor “Registreer”

Vul het registratieformulier in.
De gebruikersnaam is zichtbaar als uw auteursnaam bij reacties. De gebruikersnaam is naderhand niet te wijzigen. Wel kunt u in een later stadium kiezen voor een andere auteursnaam bij artikelen.

Nadat het formulier is verzonden ontvangt u de volgende e-mail:

Vervolgens ontvangt u een Account Status Notification, waarin wordt aangegeven dat uw account op goedkeuring wacht. Nadat het account is goedgekeurd ontvangt u een bevestiging.
Vanaf dat moment kunt u inloggen en artikelen plaatsen.