Gespot 27: Kerstbomen

Bij het grasduinen in schaakboeken, het doorbladeren van schaaktijdschriften, het surfen op het internet, het bekijken van schaakfilmpjes valt het oog wel eens op interessante stellingen, bijzondere voorvallen, geniale zetten en grappige blunders. In deze rubriek wil ik u die graag voorleggen.

Bent u ook iets tegengekomen? Laat het ons weten.


De Kerst is weliswaar achter de rug, de Kerstboom zelf zal nog wel in de meeste huiskamers staan. Voor mensen die weinig te doen hebben en toch naar hun eigen Kerstboom zitten te staren, bieden wij een paar probleempjes aan in de vorm van een Kerstboom. U mag proberen uw geest aan te scherpen door ze op te lossen. In alle drie gevallen is het “Wit aan zet geeft mat in twee”. Veel plezier ermee!

KERSTBOOM 1: Ametov, G, Cherkaska Pravda, 1976

KERSTBOOM 2: Benkö, Pal, Chess Life, 1975.

KERSTBOOM 3: L’Hermet, R.

Deze fragmenten via de viewer:

(Met dank aan de deze zomer overleden Huub van Dongen, die een collectie van Kerstbomen had verzameld).

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.