Global Chess Festival werd groot succes

De derde editie van het jaarlijkse Global Chess Festival’ in Budapest, gehouden op zaterdag 14 oktober, werd een groot succes. Ongeveer tweeduizend schaakenthousiastelingen kwamen af op de schitterende locatie bij de Donau, waar zaterdag het Graphisoft Park, de ‘Sicilicon Valley’ van Hongarije, omgetoverd was in een waar schaakresort.

Het Festival werd geopend door Gabor Bojar, de bedenker van dit groots opgezette evenement. Een mooi hoogtepunt in de openingsceremonie was de speciale artistieke uitvoering van Jason Kouchak’s ‘Queen Journey’. Heel veel kinderen bezochten het Festival uit alle hoeken van Hongarije, maar volgens Judit Polgar waren er ook vertegenwoordigers uit Chili, India, Nederland, Roemenië, Rusland, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Italië, Verenigde Staten, Mexico, Engeland, Frankrijk, Servië en Spanje”.

Een paar details uit dit Global Chess Festival:

• Ongeveer 400 partijen gespeeld

• Simultaanseances met Judit en Sofia Polgar: 56

• Bezoekers uit ongeveer 16 landen

• 4000 Szamos Marcipan schaakstukken werden gemaakt en weggegeven

• Meer dan 1000 handtekeningen werd gezet door de zusjes

• 200 schaaktattoos werden geschilderd

• 7 uur lang FB live verzorgd door Anna Rudolf

www.GlobalChessFestival.com

• FB – www.facebook.com/GlobalChessFestival/

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.