Korte biografie Daniël Zevenhuizen

Op Schaaksite treft u op vrijdag wekelijks een boekrecensie aan. Daniël is een van de recensenten. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

Mijn naam is Daniël Zevenhuizen. Sinds enige jaren alweer ben ik onderdeel van het recensieteam in de Boekenrubriek van Schaaksite. Des te meer reden om mezelf even voor te stellen. Sinds 2014 ben ik filosofiestudent. In 2017 behaalde ik in Rotterdam mijn bachelordiploma en in 2018 besloot ik mijn geluk in Nijmegen te beproeven door daar aan een onderzoeksmaster te beginnen. Oorspronkelijk kom ik uit Spijkenisse – een klein stadje aan een uitloper van de Maas, ten zuiden van Rotterdam. In Rotterdam en omstreken heb ik baantjes gehad in het onderwijs: als bijlesdocent en bijzonder docent op de middelbare school, maar ook als student-assistent op de filosofische faculteit.

 

Foto privé-collectie.

Qua schrijven heb ik ervaring bij verschillende faculteitsbladen waar ik als redacteur aan het werk was, zoals het Erasmus Student Journal of Philosophy (ESJP, zie: www.eur.nl/en/fw/about-faculty/esjp) en Twijfel (zie: erarotterdam.nl/faculteitsblad-twijfel/) waarin ik zelf ook gepubliceerd heb. Daarnaast heb ik in een grijs verleden voor een muziekpagina gerecenseerd en geïnterviewd. Voor een goede discussie en muziek ben ik dus altijd wel te porren, en misschien nodigen de recensies op de Schaaksite wel uit tot nieuwe, interessante gesprekken.

 

Natuurlijk moet ik iets over mijn relatie tot het schaken zeggen. Sinds jaar en dag speel ik bij lokale vereniging SV Spijkenisse, en heb daar de belangrijkste stappen gezet om tot het niveau te komen waar ik nu ben aanbeland. De rating schommelt wat tussen de 21- en 2200, en ik hoop een dezer dagen nog door te stoten naar het volgende niveau. Waar dat tijd en focus vraagt echter laat een titel nog even op zich wachten.

 

Meer nog dan met mijn eigen schaken ben ik met het geven van schaakles bezig geweest. Zo ben ik jaren terug in aanraking gekomen met het jeugdschaken in Schiedam, waar Dolf Meijer een vereniging runde voor kinderen uit de buurt: De Pionnetjes. Daarnaast ben ik privétrainingen gaan verzorgen voor talentvolle schakers. Het sparren met deze toppers maakt me trots én houdt me scherp – een ideale combinatie.

 

We treffen elkaar achter het schaakbord. Tot dan!

 

 

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.