Korte biografie Daniël Zevenhuizen

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april op dinsdag wekelijks een boekrecensie aan. Daniël is een van de recensenten. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

Mijn naam is Daniël Zevenhuizen. Binnenkort hoop ik het recensieteam van de Schaaksite te komen versterken. Des te meer reden om mezelf even voor te stellen.

(Foto privécollectie)

Inmiddels studeer ik al enige jaren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heb daar mijn Bachelor in de Filosofie gehaald, en ben inmiddels aan dezelfde universiteit aan mijn Master-opleiding begonnen. Maar voor het wonen en werken ben ik nog altijd in Spijkenisse te vinden – een klein stadje ten zuiden van Rotterdam. Zo heb ik voornamelijk daar, maar ook in Rotterdam en omstreken, altijd baantjes gehad in het onderwijs: als bijlesdocent en bijzonder docent op de middelbare school bij verschillende projecten, maar ook als student-assistent op de faculteit.

Qua schrijven heb ik ervaring bij verschillende faculteitsbladen waar ik als redacteur aan het werk was, zoals het Erasmus Student Journal of Philosophy (ESJP, zie: www.eur.nl/en/fw/about-faculty/esjp) en de Twijfel (zie: erarotterdam.nl/faculteitsblad-twijfel/) waarin ik zelf ook gepubliceerd heb. Daarnaast heb ik in een grijs verleden voor een muziekpagina gerecenseerd en geïnterviewd. Voor een goede discussie en muziek ben ik dus altijd wel te porren, en misschien nodigen de recensies op de Schaaksite wel weer uit tot nieuwe, interessante gesprekken!

Natuurlijk moet ik iets over mijn relatie tot het schaken zeggen. Sinds jaar en dag speel ik bij de lokale vereniging SV Spijkenisse, en heb daar de belangrijkste stappen gezet om tot het niveau te komen waar ik nu ben aanbeland. De rating schommelt wat tussen de 21- en 2200, en ik hoop een dezer dagen nog door te stoten naar het volgende niveau. Waar dat tijd en focus vraagt echter laat een titel nog even op zich wachten. Maar er is geen haast: op onze vereniging werd altijd de regel gehanteerd dat je wel goed zit, zolang je de leeftijd met honderd kunt vermenigvuldigen eer je je rating treft – en tot nu toe is dat met mijn 21 jaren nog gelukt. Eens zien of ik de tijd voorblijf!

Meer nog dan met mijn eigen schaken ben ik met het geven van schaakles bezig geweest. Zo ben ik jaren terug in aanraking gekomen met het jeugdschaak in Schiedam, waar Dolf Meijer een vereniging runde voor kinderen uit de buurt: De Pionnetjes. Daarnaast ben ik, vooral sinds het afgelopen jaar, privétrainingen gaan verzorgen voor talentvolle schakers. Het sparren met deze toppers maakt me trots én houdt me scherp – een ideale combinatie lijkt het! Tot zover. We treffen elkaar achter het schaakbord. Tot dan!

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.