Korte biografie Koen Leenhouts

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april op dinsdag wekelijks een boekrecensie aan. Koen is een van de recensenten. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

(Foto Harry Gielen)

Ik ben Koen Leenhouts, 34 jaar en ik woon in IJzendijke in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Ondertussen ben ik alweer een hele tijd – sinds 2005 – Internationaal Meester. De laatste jaren speel ik vrij veel toernooien in binnen- en buitenland en in 2018 doe ik mee aan het NK in Amsterdam.

 

Na mijn studietijd in Gent en Nijmegen ben ik teruggekeerd naar mijn Zeeuwse geboortegrond en daar werk ik ook als leraar Nederlands op een middelbare school in Hulst. Ik probeer de nieuwe schaakboeken redelijk bij te houden en voor ik er een koop, kijk ik op internet altijd even of er recensies over het boek staan en of ik daar iets aan heb. Met deze rubriek kan ik anderen hier misschien ook een beetje mee van dienst zijn.

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.