Weblog over Tommy

Van 3 t/m 16 november speelt Tommy Grooten (8) mee in het WK-Kadetten.

Dit wereldkampioenschap, waarin hij in zijn eigen leeftijdscategorie meedoet, wordt gespeeld in Santiago de Compostella te Spanje. Het is de eerste maal dat de KNSB een afgevaardigde stuurt naar het Kampioenschep t/m 8 jaar. Hij is daar met zijn moeder Petra Schuurman.

De coach die de schaakbond heeft meegestuurd is grootmeester Zhaoqin Peng meegereisd om de drie kinderen, Yichen Han, Machteld van Foreest en Tommy te begeleiden.

Als dank voor de vele donaties, die hij op zijn Talentpagina via NOC*NSF mocht ontvangen, houden wij een weblog  bij om zijn verrichtingen te volgen. Op dit weblog houden wij al het nieuws bij rondom dit evenement en stapelen nieuwsberichten chronologisch op elkaar.

Voor meer info klikt u op de toernooisite of  op www.sterkspel.nl.

2 Comments

  1. Avatar
    Frits Fritschy november 04, 2018

    Eerste partij al gelijk overtuigend gewonnen, gefeliciteerd!

    Ik zag overigens een opvallend aantal CM’s in Tommy’s groep, onder andere een Mongools jongetje met een rating van 1135. Het blijkt dat hij die titel behaald heeft door het winnen van het Aziatisch scholierenkampioenschap onder de 7 jaar. Dat gaat mij niet meer lukken; ik zal toch die rating van 2200 moeten zien te halen…

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.