Korte biografie: Jasper Dekker

Op Schaaksite treft u wekelijks op vrijdag een boekrecensie aan. We mogen een nieuwe recensent verwelkomen in de persoon van  Jasper Dekker. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

Mijn naam is Jasper Dekker, 25 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Van kinds af aan heb ik een grote passie ontwikkeld voor schaken. Zo zat ik toen ik 3 was op een schaakbord en riep ik naar mijn vader in de keuken: “Knap hè pap, hoe dat paard over andere stukken heen kan springen”. Vanaf een jaar of 9 werd ik lid bij SC Bergen en dat ben ik nog steeds. Daarnaast ben ik actief op schaakclub Amsterdam-West.

Jasper Dekker (foto privé-collectie)

Na een periode van relatieve afwezigheid, ben ik sinds mijn studententijd weer zeer actief in de schaakwereld. Niet alleen ben ik een fervent toernooischaker, lees ik schaakboeken en probeer ik de nieuwste ontwikkelingen bij te houden, maar ook het overbrengen van mijn passie op anderen vind ik belangrijk. Daarom ben ik een 1,5 jaar geleden ‘Dekkerschaakles’ begonnen. Daarbinnen organiseer ik schaakactiviteiten op basisscholen en coach ik jonge pupillen.

 

Nu, zoveel jaar later, voel ik nog altijd hetzelfde enthousiasme als ik een mooie (paard)zet voorbij zie komen. Dat enthousiasme probeer ik zowel aan mijn leerlingen als in de aankomende boekrecensies mee te geven.

 

Naast schaken zijn mijn hobby’s hardlopen en tennis. Ik heb de bachelors politicologie en geschiedenis afgerond en volg nu de master politiek en parlement in Nijmegen. Dankzij die studies heb ik kritisch leren schrijven en nadenken over politieke processen uit met name het verleden. Ik hoop die vaardigheden in te zetten om mijn boekrecensies op deze site vanuit een originele invalshoek te benaderen.

 

Youtube: www.youtube.com/channel/UCENLAoB4R9Jq5ujdfF4MYSw/playlists

Contact: Dekkerschaakles@gmail.com

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.