Korte biografie: Barry Braeken

Op Schaaksite treft u wekelijks op vrijdag een boekrecensie aan. Barry Braeken is een van de recensenten. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

Mijn naam is Barry Braeken, een veertiger woonachtig in het diepe Zuiden. Als negenjarige begonnen met schaken door een enthousiaste oom en daarna verslingerd geraakt aan het spel.

Momenteel speel ik bij SV Voerendaal en ben ik toernooidirecteur van de Limburg Open. In het dagelijkse leven adviseer ik overheden over de presentatie van grote fysieke en cultuurprojecten.

 

Ik zou graag in mijn recensies de clubschaker willen bedienen om zo een weg te kunnen vinden in het woud van schaakboeken. Waar kun je je vaardigheden echt mee aanscherpen?

Welk openingsboek is wel het bestuderen waard? Het is dan mooi meegenomen dat ik beschik over een bescheiden rating van 1944 tussen de vele kanonnen onder de recensenten hier.

 

 

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoƶrdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.