Korte biografie: Ardi Pierik

Ik heb al een paar artikelen voor schaaksite geschreven, dus wellicht hebben jullie mijn naam al gezien. Ik ben Ardi Pierik (20 jaar) en ik zal komende tijd verslagen van toernooien en DVD-recensies voor jullie verzorgen.

Mijn carrière als amateurschaker begon toen ik vier à vijf jaar oud was. Ik raakte verslingerd aan het spelletje en ging kinderschaakboeken lezen. Als achtjarige won ik een KNSB SpeelZ-toernooitje, tot zover mijn enige toernooizege buiten clubverband. Ook werd ik lid van de jeugdschaakafdeling van de schaakvereniging te Nunspeet.

Als zo vele kinderen verliet ik het clubschaak bij de overgang naar de middelbare school. Wel bleef ik actief op internet en verbeterde ik mijn niveau door het lezen van schaakboeken. Het clubschaak bleef echter kriebelen en op mijn zestiende ben ik opnieuw lid geworden van een schaakclub, dit keer in Elburg. Sindsdien ben ik daar éénmaal rapidkampioen geworden (2018-2019) en éénmaal snelschaakkampioen (2020). Mijn rating bedraagt intussen 1738.

Mijn begrip van het spel is dus niet beter dan dat van velen van jullie. Als je verbeteringen hebt voor mijn analyses, zet het dan gerust in de reacties!

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.