Charlois Europoort – En Passant een beetje live 

 

Het was even slikken toen ik de opstelling zag. Voor het eerst in de historie een wedstrijd van En Passant in de KNSB-competitie waarin ik niet van de partij ben. Maar het is niet anders. Het geeft mij wel de gelegenheid een min of meer live verslag te maken, gebaseerd op appjes die teamleider Guido de Romph vanuit Rotterdam de wereld in slingert.  Ik moet nog wel even uitvogelen hoe ik die foto een kwartslag draai. U kunt natuurlijk ook uw laptop op zijn kant zetten…

Op het programma staat de topper tussen de nummers een en twee van de vaderlandse competitie. De koploper trad aan met deze spelers… 

 

Charlois Europoort dus zonder Erik van den Doel, maar dat was geen verrassing want Guido had afgelopen week weer allerlei toernooien digitaal afgestruind om te zien of er mogelijk opponenten zijn waarop wij ons niet hoeven voor te bereiden. Bart Michiels vervangt hem. 

De wedstrijd startte iets te laat om dat de arbiter niet op tijd was. Dat zou hem eigenlijk een rondje koffie moeten kosten. Guido was vooral opgelucht dat zijn eigen team compleet was, want er moest getest worden her en der. 

Voordat er partijen klaar zijn is het natuurlijk lastig om een verslag te vullen. Hoe vermaakt een thuiszittende verslaggever zich dan? 

 

Die dingen maar eens schoongemaakt! Nu ja, schoon, ze slaan nog groen uit maar de modder is eraf. Met een sopje ze echt laten glimmen doe ik liever blootvoets en in korte broek, dus daarvoor wachten we het eerste voorjaarszonnetje even af. Zouden er meer mafketels zijn met zo’n spel in de tuin? Dan kan er misschien wel een NK tuinschaak worden georganiseerd. Voorrondes in diverse tuinen en de Grand Finale op het Max Euweplein in Amsterdam. Als dat grote spel dan inmiddels niet verwijderd is. Idee? Mijn achtertuin doet mee! Ik zal er dan voor zorgen dat Trolley niet, zoals op het fotomoment, de Siciliaanse opening blokkeert. 

 

Ik stel u even voor aan onze nieuwste aanwinst, rechts op de foto: Gabor Papp. Hongaar, woonachtig in Duitsland. Voor de roddelpers nog de toevoeging dat hij de levensgezel is van Sarah Hoolt. Hopelijk voegt hij zich niet in het rijtje En Passanters dat met een nul debuteert. Zo te zien bestrijdt hij de Philidor. 

Update 14:50 uur: De teamleider maakt zich zorgen om het tijdverbruik van de heren Bosboom en Van de Griendt.

Update 15:20 uur: De stand is nog altijd 0-0, maar er zijn zorgen om mijn broer. Die staat “aangekrant”. Voorts nog weinig tekening in de strijd. In een tot nu toe onbehandeld appje van 13:27 voorspelde de captain overigens een remise op bord 4.

Foto genomen tijdens het begin van de partij. Frans met 3…Lb4 en daarna b6 en h5 zo te zien.

Update 15:25 uur: Inmiddels is Guido zeer te spreken over de stellingen van Friso Nijboer, Ivan Sokolov en jawel, Gabor Papp! Manuel creëert chaos met een pionoffer. Een centrumpion nog wel!

Update 15:40 uur: Op bord twee spelen Daniel Dardha en Lucas van Foreest tegen elkaar. Die troffen elkaar een week geleden ook en toen maakten ze veel fouten, zo constateerde Dimitri Reinderman in dit verslag…

BREAKING NEWS om 15:42. Charlois komt op een 1-0 voorsprong. Zyon Kollen verslaat Henk Vedder.

Update 15:55 uur: Remise aan bord twee. Daar is weinig bijzonders gebeurd.

Ondertussen is Manuel Bosboom serieus in tijdnood gekomen en heeft hij ook een kwaliteit minder. Het moet van de grootmeesters komen vandaag!

BREAKING NEWS! Update 16:05 uur. Manuel is in verloren stelling door zijn tijd gegaan. De stand is 2,5-0,5 voor Charlois!

Friso Nijboer stelt remise voor en Roger Meng accepteert meteen. 3-1 voor Charlois.

Update 16:15 uur: Ruud staat niet jofel, Pavlidis gelijk, Ivan heeft het initiatief, Papp en Namig ook. JW heeft een stelling die onze captain aan een niet nader te noemen lichaamsdeel van een vrouw doet denken. Aldus Guido!

Update 16:30 uur: Mijn broer is nu ook in de gelegenheid te appen en hij meldt een pion voorsprong voor Namig Guliyev, een gewonnen stelling voor Ivan Sokolov, een betere stelling voor Pavlidis en Papp maar of die te winnen zijn…

Update 16:45 uur: Ik kan de stelling niet goed beoordelen vanaf de foto, maar als ik zie hoe vies Thibaut Vandenbussche onze Gabor Papp aankijkt vermoed ik dat Papp beter staat…

BREAKING NEWS! Update 16:55 uur: Ivan Sokolov heeft gewonnen. De stand is 3-2 voor Charlois. Hieronder de partij met licht commentaar van Ivan..

En even later geeft Jan Willem op. 4-2 voor Charlois!

Update 17:25 uur: Remise voor Ruud Janssen

en winst voor Pavlidis.

Onze bemondkapte Griek uit Frankrijk nam daarmee revanche voor zijn nul in de eerste ronde tegen Apeldoorn. De stand is 4,5-3,5. Kan het spannender?

Update 17:40 uur: Met zijn laatste bericht meldde Guido me dat zijn batterij bijna leeg is. Via Henk vernam ik dat Papp en Guliyev allebei beter staan, maar dat het de vraag is of ze het winnen. De partij van Ivan Sokolov kan ik nog niet tonen. Het handschrift van hem en dat van Julian van Overdam is een serieuze uitdaging. Boedapester gambiet! Dat kon ik er nog uithalen…

Update 17:55 uur: Een paar foto’s zodat u zelf kunt bepalen wie er beter staat. Vandenbussche is in tijdnood. Wellicht helpt dat…

Update 18:15 uur: Papp remise en Guliyev heeft gegokt en verloren. Charlois wint met 6-4 en wij worden geen kampioen.

Update 19:10 uur: De partijen van Guliyev en Papp houdt u tegoed. Dat zal wel morgen worden denk ik. Ik dank Guido voor de talloze appjes deze middag en hoop dat hij morgen niet met een al te grote kater wakker wordt…

Update zondag 16:45 uur: de partijen van Sokolov en Guliyev zijn binnen, waarbij Guliyev aangeeft niet zeker te zijn van de laatste 7 a 9 zetten. Mocht het allemaal kloppen, dan is het verrekte jammer dat hij geen 51…d3 gespeeld heeft, want dat is zo goed als winnend. Die verdraaide tijdnood ook… Tien minuten later appt ons aller Guido de resterende zetten. Hij stond er met zijn neus bovenop en heeft het onthouden…

Update Maandag 17:30 uur: Guido had het toch niet helemaal goed. Met dank aan Bart Michiels de correcte notatie nu in het verslag…

Met dank aan Gabor Papp is ook het potje aan bord 3 nu compleet. Het was ingeval van 35.Lb1 +6 op de schaal van Stockfish! Maar helaas, die zet kwam niet op het bord.

 

 

6 Reacties

 1. Avatar
  Harry Gielen 05 februari 2022

   

  Klik hier om foto album te zien van de foto’s die vanmiddag gemaakt zijn.

 2. Avatar
  Caesar64 05 februari 2022

  Wat is de reden van de afwezigheid van een van de gebroeders Vedder?

 3. Avatar
  Frits Fritschy 06 februari 2022

  Trolley – zijn staart? Dat er niet meer die naam hebben!

 4. Avatar
  Maxwell 06 februari 2022

  Dag Richard,

  Bedankt voor het verslag!
  Voor de volledigheid, de partij eindigde als volgt: 55.De8 Df6 56.Pf8+ Kg7 57.Pe6+ Kh7 58.Pg5+ Dxg5 59.Dxe4+ Dg6 60.Th8+ Kg7 61.Lxd4+ 1-0

  Met vriendelijke groeten,
  Bart Michiels

 5. Avatar
  Richard Vedder 07 februari 2022

  Met dank aan Bart Michiels zijn partij tegen Guliyev gecorrigeerd. Papp is ook binnen. Alle partijen staan nu in het verslag. Er komt geen update meer!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.