OKU 2022 (27 – 29 mei): mooie ontwikkelingen

Zoals eerder gemeld kunnen we in 2022 weer een Open Kampioenschap van Utrecht houden. Dit bijna-oudste weekendtoernooi van Nederland moest twee jaar in de ijskast vanwege Corona, maar alle seinen staan op groen om er weer een mooie editie van te maken. Zeker met een nieuwe locatie, een nieuwe formule en nieuwe sponsoring. De nieuwe formule, waarbij er 2 partijen op elke dag worden gespeeld, slaat goed aan! Overigens is het opnemen van byes, net als altijd, gewoon mogelijk.

En over de locatie en sponsoring gesproken: de ondernemersvereniging Papendorp heeft een mooie duit in het zakje gedaan. Zij zijn erg enthousiast over het toernooi, en heten iedereen van harte welkom op hun mooie bedrijvenpark.

Verder kunnen we melden dat we op vrijdagmiddag een programma voor basisscholieren organiseren: een combinatie van denksport en fysiek sporten, met participatie van scholen uit Nieuwegein, Kanaleneiland en Leidsche Rijn. Hoofdsponsor Berenschot vindt het belangrijk om iets voor de jeugd in de wijk te doen, wat we al eerder zagen bij het Kanaleneiland Open, en die lijn zetten we voort.

Het Kanaleneiland Open (via www.schaken.nl)

Als derde (ik ben bijna klaar, hoor…) combineren we het OKU met een aantal andere events. Zoals altijd wordt de SGS-bekerfinale op het OKU gespeeld (zie hier voor hoe dat in 2019 ging) en wordt de beste SGS’er kampioen van de regionale bond, maar ook worden er zes ronden gespeeld van de Utrechtse Meesters! Deze invitatietienkamp moet één van de langste toernooien van deze eeuw zijn: gestart in 2020, onderbroken door Corona maar nu kunnen we toch verder. Tenslotte werken we ook aan side-events voor journalisten en parlementariërs. Hun NK’s bij Tata Steel Chess konden niet doorgaan, en we bieden hen graag de gelegenheid om elkaar in Utrecht te treffen.

Het NK journalisten 2018 (foto Robert Moens via www.villamedia.nl)

Kortom, het gaat bruisen in het weekend na Hemelvaart! Alle informatie vind je op de toernooisite. Als je vragen hebt, stuur dan gerust een mail.

De winnaar van 2019: Hugo ten Hertog!

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.