Het OKU 2024 komt eraan!

In februari kondigden we het aan: het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) zit eraan te komen. Net als de afgelopen jaren in het Hemelvaartsweekend, en dat blijkt een gouden formule: we zitten al enige tijd ver boven het maximaal aantal inschrijvingen!

Dat hoeft overigens geen ramp te zijn voor de mensen op de reservelijst: de ervaring leert dat er altijd wel mensen uitschrijven, en meestal komen er dan genoeg plekjes vrij. Maar gelukkig is er bij het OKU genoeg te doen voor wie uiteindelijk niet kan of wil deelnemen, zowel thuis als in de toernooizaal. In vogelvlucht:

– Wil je toch een potje meedoen? Dan kan je je als invaller opgeven: als een groep oneven is waar je qua rating bij past, dan bellen/appen we je om aan te schuiven. Uiteraard kosteloos en mocht je voor niets komen, dan hebben we wel een drankje voor je klaar staan. Meld je bij mij voor informatie.

– Mede dankzij onze vrienden van De Rode Loper wordt er weer volop live uitgezonden! Ook zorgen we dat de snelste, leukste en mooiste partijen in de rondebulletins komen, die we steeds snel online zetten. Een deskundige schoonheidscommissie vist dan de allermooiste eruit: zie hier voor de winnaars van vorig jaar.

– Nieuw dit jaar is dat we zondag livecommentaar krijgen van Anna-Maja Kazarian via Twitch! Zij neemt de beslissende partijen met de kijkers door, waarbij al je input van harte welkom is.

Anna-Maja (foto van Twitch)

– Net als vorig jaar zijn er weer gastgrootmeesters: Jan Werle (zaterdag) en Dimitri Reinderman (zondag) staan klaar om de spelers te helpen bij de analyse: wat had beter gekund? Uiteraard kunnen bezoekers aanschuiven, al gaan de spelers uiteraard voor. Aan de informatie van 2023 heb ik eigenlijk weinig toe te voegen.

Dimitri in 2023 aan het werk (foto Henk van Lingen)

– En net als de afgelopen jaren zijn de boekenstalletjes er weer: op zaterdag Erika en Robert van De Beste Zet, op zondag Marc van Schaakboek.nl. Niet alleen hebben ze elk een ruim en bijzonder aanbod, ook stellen zij al jaren boeken beschikbaar als ronde- en schoonheidsprijs. Kom dus vooral langs met je verlanglijstje!

De bus uit Best (foto Henk van Lingen)

– Tenslotte is gewoon komen kijken natuurlijk ook leuk: de bar- en analyseruimte biedt daar volop plek voor, er zal genoeg lekkers beschikbaar zijn en bij goed weer is het buiten ook prima vertoeven. Voor wie op zondagmiddag langskomt kan dan meteen de prijsuitreiking meepikken: Schaaksitefenomeen en spraakwaterval Richard Vedder zal dit jaar de schoonheidscommissie aanvoeren en de prijswinnaars ludiek in het zonnetje zetten. Komt allen!

Richard Vedder (foto Schaaksite)

En hoewel ik ’tenslotte’ al heb gebruikt, kan ik verklappen dat er nog meer mooie dingen in Utrecht aankomen. Dat het NK in Utrecht zal zijn had je misschien al gezien, maar er gaat meer gebeuren dan ‘alleen’ een toernooi met sterke spelers. Meer dan deze teaser geef ik nu niet. Stay tuned!

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.