Frank Lommers reikt het speldje uit aan Kees Schrijvers

Gisteravond vormde het Amsterdam Amstel hotel van Van de Valk het toneel waarop de oprichter van Schaaksite, Kees Schrijvers, uit handen van de interim voorzitter van de KNSB, Frank Lommers, eindelijk het speldje mocht ontvangen waarmee de onderscheiding die hij eerder dit jaar ontving om tot lid van verdienste benoemd te worden, formeel bekrachtigd werd.

Zoals bekend is al eind vorig jaar in de bondsraad besloten om Kees deze bijzondere onderscheiding te verlenen. De uitreiking van het speldje zou eigenlijk tijdens het Tata Steel toernooi plaatsvinden maar door bijzondere omstandigheden ging dat toch niet door. Het vinden van een nieuwe datum bleek niet eenvoudig en toen daar nog de lockdown bij kwam, moesten we dit hele gebeuren drastisch uitstellen. Gelukkig is er nu gisteravond verandering in gekomen. En petit comité, waarbij naast Frank Lommers, de drie huidige mede-eigenaren van Schaaksite aanwezig waren, is het speldje volgens de huidige coronavoorschriften uitgereikt. Tijdens een etentje werd het doosje door Frank overhandigd en mocht Kees zelf zijn eigen speldje opspelden. Frank memoreerde nog even de verdienste van Kees voor de schaakwereld en dat is bepaald niet alleen de oprichting van Schaaksite maar ook de vele andere manieren waarop hij de schaakwereld in Nederland van dienst is geweest. De bloemlezing hiervan treft u aan in bovengenoemd artikel.

Het ‘tafelgesprek’ tussen Frank en andere vier aanwezigen leverde tegelijkertijd de nodige inzichten op over een eventueel toekomstige samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de redactie van Schaaksite. In elk geval werd het een plezierige avond en het plan is niet te wachten om bij elkaar te komen totdat Schaaksite twintig jaar bestaat…

 

V.l.n.r. Lennart Ootes, Frank Lommers, Kees Schrijvers, Dimitri Reinderman en Herman Grooten

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

4 Reacties

  1. Avatar
    Richard Vedder 14 september 2020

    Staat je goed, Kees! Zo’n speld…

    Gefeliciteerd!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.