Toernooicoaches bij het OKU 2023!

Nog een kleine maand en dan is het OKU. Ik heb goed en slecht nieuws…

Slecht nieuws: het OKU is vol. We hebben plek voor 220 deelnemers en dat aantal is overschreden. Dat is geen reden voor paniek, want nieuwe aanmelders komen op de reservelijst en de ervaring leert dat er best wat afmeldingen komen. Maar als je mee wilt doen, zou ik dus niet eindeloos wachten!

Goed nieuws: we hebben toernooicoaches bij het OKU. Immers, wie kent het fenomeen niet dat je na de partij geen idee hebt wat je precies fout hebt gedaan? Sommige mensen klampen dan de toernooidirecteur aan, maar die kan er zelf eigenlijk ook weinig van, dus hebben we twee heuse grootmeesters ingeschakeld.

Op zaterdag 20 mei zal Jan Werle aanwezig zijn. In 2000 en 2001 behaalde hij een bronzen en zilveren medaille op jeugd-EK’s, in 2008 won hij in Liverpool het kampioenschap van de Europese Unie en bereikte hij zijn hoogste rating van 2607. In 2014 won hij het Oslo Open en in 2020 eindigde hij in Gibraltar Chess Masters – het sterkste open toernooi wereldwijd – met een score van 7 uit 10 en een TPR van 2743 op de 8e plaats boven o.a. oud wereldkampioen Veselin Topalov. Op Chessable vind je het nodige over zijn publicaties. Jan heeft veel ervaring met het begeleiden van spelers van diverse niveaus, en brengt je ongetwijfeld verder!

Jan Werle (foto Frans Peeters)

Op zondag 21 mei is het de beurt aan Dimitri Reinderman. Dimitri is de Nederlands kampioen van 2013. Naast zelf spelen geeft hij training, verzorgt hij een schaakrubriek voor de regionale dagbladen van Holland Media en beheert hij Schaaksite.nl samen met Herman Grooten en Lennart Ootes. Een grote hobby van hem is het spelen en maken van quizzen. Dat leidde dit jaar tot zijn eerste boek: The Chess Pub Quiz Puzzle Book. Ook Dimitri heeft veel ervaring met het begrijpelijk maken van ons complexe spel.

Dimitri Reinderman (foto Frans Peeters)

De exacte tijden volgen nog. Hun aanwezigheid is mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging Papendorp en Adviesbureau Berenschot, waarvoor onze hartelijke dank!

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.