Korte biografie Ludo Tolhuizen

Op Schaaksite treft u op vrijdag wekelijks een boekrecensie aan. Een nieuwe recensent is Ludo Tolhuizen. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

Ludo Tolhuizen (1961) speelt al bijna 50 jaar schaakcompetitie.

Na vele jaren bij de Pion uit Roosendaal, de club uit zijn jeugd, extern te hebben gespeeld, speelt hij sinds enkele jaren extern voor SV Eindhoven, waar hij sinds zijn studententijd onafgebroken de interne speelt.

Sinds zijn afstuderen in de wiskunde aan de TU Eindhoven werkt hij bij Philips Research. In zijn vakanties speelt hij vaak toernooien, helaas de laatste tijd steeds minder goed. Met het schrijven van boekrecensies heeft hij in ieder geval het idee nog iets aan schaken te doen.

Komende vrijdag zal Ludo zijn eerste recensie plaatsen van het boek van Jan Timman over Max Euwe.

Klik hier op de korte biografieën van al onze recensenten.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.