Korte biografie Tom Meurs

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april 2018 op vrijdag wekelijks een boekrecensie aan. Een van de recensenten is Tom Meurs. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

Foto Harry Gielen

Ik ben Tom Meurs, 31 jaar en woon in Amersfoort met mijn vrouw Sylvia. Hoewel ik vrij fanatiek schaakte in mijn jeugd, heb ik tijdens mijn 7-jarige studenttijd bijna geen stuk aangeraakt. Net toen corona begon ben ik weer fanatiek met schaken begonnen. Ondertussen speel ik in de Meesterklasse bij Schaakstad Apeldoorn. Daarnaast speel ik zo nu en dan toernooien in het buitenland. Momenteel is mijn rating 2290.

Ik hou van schaakboeken lezen. Het lijkt me leuk om die passie te delen door schaakrecensies te schrijven. Ik zie mezelf als gids voor medeschakers in het oerwoud van de grote hoeveelheden schaakboeken. Daarnaast nog een pragmatische reden: een recensie is een stok achter de deur om door de meest complexe boeken heen te worstelen.

Link naar alle recensenten en andere medewerkers.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportco├Ârdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

2 Reacties

  1. Avatar
    Caesar64 26 januari 2024

    Tom, hoe makkelijk was het om na 7 jaar inactiviteit op de 64 velden weer aan te haken en dan nog wel in de meesterklasse?

  2. Avatar
    Hendrikom 27 januari 2024

    En weer een goede schaker in Amersfoort! Lijkt wel alsof ze er allemaal stiekem gaan wonen!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.