Het PJK-E een prooi voor Vincent Martens!

Zaterdagmiddag 6 februari werd in de Klim-Opschool in Capelle a/d IJssel het persoonlijk jeugdschaakkampioenschap in de E-categorie van de Rotterdamse Schaakbond gespeeld. In totaal kwamen er 26 denkhoofden naar de Bongerd, waaronder twee meisjes.

Er werden 9 ronden Zwitsers afgewerkt. De twee meisjes schaakten met de jongens mee en moesten samen uitmaken, wie er kampioene werd. Dat werd tenslotte Mieke Fransen van sv Spijkenisse, die Daisy Wang (CSV) een punt voor bleef. Mieke is hiermee geplaatst voor het NK in de E-categorie.

Bij de jongens was het bijzonder spannend! Zij streden om drie plaatsen voor het NK. Joost Jan Pannebakker (ssv Klim-Op) begon zeer voortvarend met 4 uit 4, waarmee hij de lijst aanvoerde. Daarna kwam er een beetje de klad in bij Joost Jan. Vincent Martens (ssv Klim-Op) en Jorik Klein (sc Sliedrecht) namen de leiding over. Ook Kevin Nguyen (ssv Klim-Op), Harm Brandwijk (sv Krimpen a/d IJssel) en Andrew Mensing ( sc Sliedrecht) meldden zich aan de top. Net als vorige week bij de F-kampioenschappen moest de confrontatie tussen Vincent en Jorik de beslissing brengen in het kampioenschap. Vincent wist die partij te winnen en daarmee was hij al zeker van een plaats bij de eerste drie. Vincent won in de laatste ronde ook van Andrew Mensing en was daarmee E-kampioen van de RSB. Hij kwam tot een score van 8 uit 9. Jorik Klein werd tweede met 7 uit 9 door in de laatste ronde van Kevin te winnen en Joost Jan Pannebakker, die zich in de laatste ronden herstelde, werd met 6,5 punt derde. Daarmee zijn Vincent, Jorik en Joost Jan geplaatst voor het NK. De Klim-Op eindigde dus met twee denkhoofden bij de eerste drie.

Wedstrijdleider Theo Heukels en assistent Peter Brandwijk hadden weinig problemen om de wedstrijden in goede banen te leiden. Alfred van der Geugten was de man achter de computer, die keurig netjes de indeling verzorgde. Het was een lange, maar zeer geslaagde middag, waarbij fel, maar sportief om de punten werd gestreden!