Schoolschaakkampioenschap basisonderwijs Gouda

Spanning stijgt in Goudse schoolschaakkampioenschap

Op de tweede speelavond van het Gouds schoolschaakkampioenschap werden de derde en vierde ronde gespeeld. De bijna 100 deelnemers speelden weer erg enthousiast zodat de stukken er (soms letterlijk) vanaf vlogen. Na 4 ronden komt er tekening in de strijd. In de Onderbouw (groep 3-6) domineren de beide teams van de Leonardoschool. Leonardo 3 staat twee punten voor op Leonardo 4, dankzij de winst in de tweede ronde in de onderlinge wedstrijd. De overige teams staan op gepaste achterstand en zullen nog hard moeten werken om de Leonardo-teams van de eerste twee plaatsen te verdringen.

In de Bovenbouw (groep 6-8) is de situatie op de ranglijst aanmerkelijk spannender. Drie teams leiden met 11,5 punt, gevolgd door twee teams met 10,5 punt. Opvallend is dat ook hier de twee Leonardoschool-teams tot de top 5 behoren. Tot de koplopers behoort ook het eerste team van De Carrousel, dat vorig jaar overtuigend kampioen werd. Met nog twee ronden te gaan is bij de Bovenbouw dus nog van alles mogelijk. Het is verder een fantastisch gezicht om zoveel kinderen zo enthousiast te zien schaken. De denksportzaal van De Mammoet was weer tjokvol, mede door het grote aantal ouders en begeleiders dat de jeugd kwam aanmoedigen.

Maandag 15 februari vinden de laatste twee ronden plaats. De wedstrijden zijn van 18.45-19.45 uur, aansluitend is de prijsuitrijking. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis.

Toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.