Ingecalculeerde misser in Utrecht

Utrecht uit, altijd lastig, zeker met 4 invallers. Het verschil tussen 10-0 winnen of 10-0 verliezen tegen Utrecht scheelde slechts een half bordpuntje in de uitgangspositie voor ronde 8. Bij een gelijkspel of meer tegen Utrecht zou een gelijkspel tegen HSG in de volgende ronde voldoende zijn om de Hilversummers voor te blijven. Dat heeft er echter geen moment ingezeten. De 4 invallers ginger er vrij hard tot zeer hard af, waarbij Ruben Slagter nog de meeste weerstand bood. Samen met de overwinning van Sipke Ernst tegen de kersverse IM Christov Kleijn betekende dit een score van 1 uit 5 met de zwarte stukken. Sipke speelde weer een lange manoeuvreer partij -zoals hij dat het liefste heeft- met kleine voordeeltjes om uit te melken. Dat lukte, maar op dat moment was de wedstrijd al verloren. Het betekende namelijk dat de ‘witten’ 4 punten zouden moeten scoren. Jan Werle, Erik Hoeksema en Tea Lanchava kwamen echter niet verder dan remise. Als het dan toch niet goed gaat, dan gaat het vaak ook helemaal niet goed. Daan Brandenburg zag zijn goede seizoen tot nu toe beloond met het eerste bord, maar hij kon dit keer geen potten breken. Na een moeizame opening offerde Daan een kwaliteit om remisekansen te krijgen. Vlak daarna was die remisekans er misschien, maar toen Daan het anders deed haalde Jelmer Jens het punt binnen. Om positief af te sluiten, Frits Rietman bond weer een meester aan zijn zegekar. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.