Bericht van een supporter

Golfen in de regen is niet leuk. Lange stukken sjouwen met je karretje, door de modder, en ook nog eens al die ballen de verkeerde kant op slaan. "Nee jongen, blijf jij maar lekker thuis."

Dat zei de supporter van Sopsweps’29 tegen zichzelf op woensdagavond en hij besloot in goede harmonie met zijn golfvrienden de geplande trip naar de Ardennen af te blazen. Een goede keuze. Nu kon de supporter immers op zaterdagmiddag op zijn gemak de topper Sopsweps’29-VAS bijwonen. Dat het die zaterdag helemaal niet regende in de Ardennen, doet daar eigenlijk weinig aan af. Hij zat om 16:00 uur immers aan een eerlijk en koel glas La Chouffe in Batavia. In zijn gedachten regende het ondertussen keihard in de Ardennen…

Een eerste blik in de sfeervolle speelzaal leerde de supporter dat het eigenlijk heel goed ging met zijn club. 44 had net met zwart een keurige remise gespeeld tegen de eminence grise van VAS, commentator/journalist/wijnimporteur/organist/fiscaal jurist Lex Jongsma.

Een knap resultaat van Chiel, die hiermee zijn toch al niet geringe TPR nog wat naar boven bijstelde. Ons achtste bord, 99, was op dat moment net bezig de laatste hand te leggen aan een fraai aanvalsconcept. Gelegenheidscaptain 32 (16 was een weekend aan het golfen) kraaide het uit van plezier en riep enthousiast tegen de supporter: "99 heeft net zijn dame geofferd met een magneetcombinatie; zwart mocht niet nemen vanwege mat. Het was echt prachtig!"

De supporter, inmiddels overgestapt op een Weihenstephaner, onthield dit goed. Hij had al zin om de partij met de winnaar na te spelen. Eerst nog even de andere stellingen bekijken: 28 is niet helemaal duidelijk, maar lijkt redelijk te staan. 10 moet even voorzichtig zijn, maar staat toch wel beter, denkt de supporter. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.