Dubbelconcert Hans Bouwmeester/Sophia Thoma

Zaterdag 10 april wordt er in het St Laurenscollege in Hillegersberg een ‘dubbelconcert’ georganiseerd. Met aan de piano Sophia Thoma en aan het demonstratiebord Hans Bouwmeester. Deze combinatie van muziek en schaken begint om 13:30. De entree bedraag 5 euro. Het adres van het St Laurenscollege is Voorhout 100, 3055 ES Rotterdam (goed bereikbaar met tram 4 vanaf Rotterdam CS).

Hans Bouwmeester houdt zich al meer dan 60 jaar intensief bezig met schaken en muziek. Met zijn kennis en anekdotes weet hij een breed publiek te boeien. Het dubbele meesterschap en zijn grote liefde voor het schaken zorgen ervoor dat Bouwmeester elke schaakliefhebber, inclusief de beginner, ‘pedagogisch verantwoord’ weet te pakken. Al was het maar omdat hij van huis uit leraar is.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Max Euwe de rus Aljechin versloeg in een spannende tweekamp en wereldkampioen schaken werd. Onder meer door ‘De Parel van Zandvoort’ te spelen.

Hans Bouwmeester zal deze enige Nederlandse wereldtitel schaken op eigen wijze toelichten.

Sophia Thoma is net als Bouwmeester een dubbeltalent. Zij werd twee jaar achtereen RSB-dameskampioen (dus alle leeftijden), nam meerdere keren deel aan Nederlandse en Europese kampioenschappen en won in februari haar poule bij het WSV-drierondentoernooi (met 100%!).

Sophia treedt ook al enige jaren als pianiste op. Zij bereikte in 2007 de finale van de VSBfonds Music Matters Award en recent, op 28 november 2009, heeft zij het eveneens prestigieuze Florence Concours gewonnen. Sophia speelt in het St Laurenscollege voor het eerst haar nieuwe repertoire. Op tweede paasdag vond een succesvolle try-out plaats bij een huisconcert bij haar lerares. En ook zondag 11 april mag Sophia mensen van haar spel laten genieten.

Dan verzorgt zij een pianorecital in het chique theater van het Florence Woonzorgcentrum Steenvoorde te Rijswijk.

Voor meer informatie: www.deschaakveste.nl/agenda.htm

Op de website wordt in de rubriek “schaakstellingen nagedacht” aandacht besteed aan de partijen van Euwe.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.