Een uitstekende combinatie

Schaken en muziek vormen een uitstekende combinatie. Dat bleek weer eens bij het ‘dubbelconcert’ van Sophia Thoma en Hans Bouwmeester, dat zaterdagmiddag 10 april voor leden van De Schaak Veste in het St Laurenscollege te Rotterdam gegeven werd.

Sophia (1995) gaf een heerlijke pianorecital. Het publiek luisterde met veel plezier naar haar fijne spel.Ze had ook prachtige stukken gekozen. Een mooie zware van Bach, twee speels virtuoze van Beethoven en Listz en twee dromerig lichtvoetige stukken van Debussy.

Hans Bouwmeester (1929) gaf een lezing over het wereldkampioenschap dat Euwe 75 jaar geleden won. Hij toonde zich een bevlogen verteller en bleek erg veel uit eerste hand te weten want hij was bijvoorbeeld goed bevriend met Max Euwe. Daarnaast heeft hij natuurlijk een indrukwekkende staat van dienst als schaker en schaakpedagoog. De toeschouwers zagen een zeer meeslepend enthousiaste man leuke anekdotes vertellen en fraaie combinaties toelichten.

Tom van Bokhoven schreef over deze bijeenkomst het volgende: “Zoals Hans Bouwmeester me gisteren toevertrouwde: "Wat een heerlijke middag, hè!" Nou dat was het.”. Tom schreef ook een mooi verslag met als titel “Prachtig muziek- en schaakfeest van de Schaakveste”. Zie www.tomsschaakboeken.nl.

Meer foto’s van de middag: www.deschaakveste.ning.com/photo/photo/slideshow?albumId=4917353:Album:917

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.