Charlois/Europoort 1 verliest spannende wedstrijd tegen Spijkenisse

Wat het hoogtepunt had moeten worden van het seizoen voor C/E 1 werd min of meer een anticlimax.

Tegen het (voor hun doen) te laag staande Spijkenisse werd een spannende wedstrijd uitgevochten die helaas niet in ons voordeel beslist werd. Aanvankelijk zag het er best goed uit.

Marco Kirana (tegen Tony Zhang) speelde de opening goed, kwam een pion voor en leek recht op de overwinning af te stevenen. Echter, ergens kwam er een kink in de kabel, plots was de partij remise. Ergens moet Marco de winst gemist hebben.

Petar speelde met wit een goede partij tegen Jordy Lahaye. Hij zette de zwarte damevleugel onder druk, won met een kleine combinatie ergens een pion en niet veel later de partij.

Dick kwam tegen Ruud van der Beek in een vrij gelijke stelling uit de opening. Ruud dacht met een tussenzet zijn toren in te kunnen laten staan. Echter de tussenzet deugde niet helemaal en hierdoor verloor hij een kwaliteit. Wit had nog wel een sterk centrum en wat actief spel, echter een kwaliteit is een kwaliteit. De overwinning van Dick kwam niet in gevaar.

Eddy speelde tegen Erik Both een rustige partij. Naar mijn idee had Eddy in de opening een klein voordeeltje. Eddy speelde een onnauwkeurige zet waardoor hij zijn loperpaar weggaf, daarna werd deze partij remise.

Michel speelde tegen Maurits van der Linde. Michel leek prettig te staan Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.