Leerzame fouten

De WK-match in Sofia heeft de televisie voor zo ver ik weet nog niet gehaald. De dagbladen meldden wel het een en ander. Vooralsnog staat Anand voor, maar het dreigt akelig spannend te worden, want in de laatste paar partijen had Topalov door spectaculaire offers steeds het beste van het spel. Dynamisch evenwicht noemen de experts het soort stellingen dat nu op het bord komt. Er wordt steeds materiaal geofferd voor stukkenspel en beide partijen moeten zet na zet de enige mogelijkheid vinden om de druk vast te houden, dan wel de aanval af te slaan.

Wat zeker geen televisieaandacht zal krijgen is het NK-jeugd, dat deze week in Haarlem wordt gespeeld…

Lees meer…

1 Reactie

 1. Avatar
  Johan Hut 07 mei 2010

  Zwart kan als compensatie voor de dame, afhankelijk van wits keuze, krijgen:

  – ofwel toren, paard en twee pionnen;

  – ofwel twee lopers en twee pionnen.

  Dat zou ik nog maar even doorspelen als ik de zwartspeler was.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.